Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: Kezdőlap >

Burkolat

Burkolat

A burkolatokról:

A különféle burkolatok (csempék és padlólapok) meghatározó szerepet töltenek be otthonunkban. Számos helyiségben, leginkább a fürdőszobában, konyhában, étkezőben, nappaliban különböző méretben, színben és formában vannak jelen. Fontos, hogy csak jó minőségű, tartós, és könnyen tisztítható burkolatok kerüljenek otthonunkba, melyek sok évig kiszolgálnak minket jelentősebb elhasználódás nélkül. Az esztétikus megjelenés szintén a fő szempontok közé tartozik burkolatválasztás és vásárlás során, hiszen ezek a csempék és padlólapok adják a helyiségek fő stílusát.

  • Csempe: A csempék a padlólapoknál vékonyabbak, továbbá kevésbé terhelhetők. A mindennapi hatásoknak kevésbé kitett falburkolatok megválasztásánál leginkább azok megjelenésére, kinézetére fókuszálhatunk. Célszerű könnyen tisztítható, vegyszerálló csempét választanunk.
  • Padlólap: A padlólapok mérete nagyobb, kopásállóságuk és teherbírásuk is jobb, mint a csempéknek. Léteznek csúszásmentes felületkezeléssel ellátott lapok, melyek fényes társaikkal ellentétben ideálisak a fürdőszobába, hiszen stabil talajt biztosítanak számunkra a kádból vagy a zuhanyból vizes lábbal kilépve.

Jó tudni: Padlóburkolatot rakhatunk falra, a csempe viszont nem alkalmas padlóburkolásra a fent említett különbségek miatt.

A csempék és padlólapok mérete egyre nő. Ma már nem ritkák az óriási méretű burkolólapok sem, melyek segítségével egységes, homogén felület hozható létre, mely minimalista és letisztult megjelenést eredményez.

A leggyakoribb csempe és padlólap típusok: nagyméretű csempék és padlólapok, kisméretű csempék, fa-, kő- és betonhatású burkolatok, anyagmintás burkolólapok, strukturált csempék, retro csempék, különféle mintás csempék, hatszögletű csempék.

Fontos, hogy a felhasználásnak megfelelő kopásállósági értékű (PEI érték) burkolólapot válasszunk, továbbá szükség esetén fagyálló vagy csúszásmentes kivitelt vásároljunk.

Keresés